Trokanterit

Symptom på Trokanterit

För att ställa diagnosen trokanterit baserar vi symtombilden på karaktäristiska symptom som muskelömhet och palpationssmärta i övre delen av lårbenet invid lårbenshalsen. Karaktäristiskt är smärta som kan stråla eller mola i området och som framträder vid cykling och resning från sittande ställning. De som vanligen får trokanterit är personer i medelåldern samt äldre kvinnor; hos idrottare är det löpare som främst riskerar att bli drabbade.

Det finns en förhöjd risk för trokanterit i samband med kraftigt ökad aktivering av höftmuskulaturen, t ex i samband med cykling, simning eller löpning. Felställningar i fötter och knän kan även påverka negativt.

Behandling av Trokanterit

De flesta blir bättre av att byta vanor och rörelsemönster, i vissa fall kan det vara aktuellt med sjukgymnastik, korrigerande skoinlägg och stabila skor. Behandlingar från fysioterapeuter sker oftast i form av manuell terapi och stötvågor. I mer sällsynta fall kan läkare ge kortisoninjektioner.

Specifika produkter från TeamOlmed

TeamOlmed är Skandinaviens ledande ortopedtekniska serviceföretag och har flertalet produkter i butik, webbutik och klinik för behandling av trokanterit, både egenutvecklade standardprodukter och individuellt framtagna. Som standardprodukter använder vi bland annat vårt populära Softwalk skoinlägg i svart och grå. För individuellt utformade skoinlägg kan du boka en tid via webbokningen. För andra individuellt utformade produkter är du välkommen att kontakta din närmaste TeamOlmed-enhet.