Ont i handen - symtom och behandling | TeamOlmed

Ont i handen

Har du fått ont i handen? Du kan ha svårt att greppa eller att det gör ont i handen när du tar tag i något. Om du har skadat ditt hand och behöver något som avlastar under din läkning kan vi på TeamOlmed hjälpa dig.

Symptom vid ont i handen

Vid olika tidpunkter och tillfällen i livet kan man behöva extra stöd för att kunna fungera fullt ut i sitt arbete och i sin vardag. Du kanske har skadat dig och har ont i handen eller lider av någon sjukdom eller förändringar i dina händer som gör att du har ont i handen och behöver något som kan hjälpa dig med dina besvär och din smärta.

 

Det är alltid viktigt att vara uppmärksam på vad din kropp signalerar att den behöver i olika situationer. Om det är något som besvärar dig är det bra om du tar hand om dig själv och ser vad du själv kan göra och vad du behöver hjälp med.

 

Behandling av ont i handen

 

I första hand bör du vända dig till din läkare för att se vad som kan vara fel. Om din läkare rekommenderar dig ett stödjande hjälpmedel, exempelvis en ortos för dina händer bör du vända dig till oss på TeamOlmed. Vi erbjuder en mycket bred specialistkunskap inom ortoser och ger dig noggrann rådgivning och tar fram produkter som är specifikt utformade att passa dig.

 

Tillsammans med vår personal gör du och de en utredning av vad som är det bästa för just dina besvär. De provar ut den ortos som passar dig bäst för att höja din livskvalitet. Om du behöver hjälp med dina besvär genom en enklare ortos kan du vid kontakten med TeamOlmed få råd och stöd av deras kunniga personal vid ditt köp. Du kan också köpa din ortos via TeamOlmeds webbhandel här på teamolmed.se. Välkommen till oss!

 

Karpaltunnelsyndrom

Symptom
Symptomen uppstår vanligtvis som domning av armen nattetid. Besväret beror på att medianusnerven, som löper i den trånga karpaltunneln i handleden, kläms ihop. Karpaltunnelsyndrom är vanligast bland kvinnor mellan 40-60 år. Även diabetiker, reumatiker, gravida och personer som utsätts för vibrationer löper ökad risk att drabbas.

Ortopedteknisk behandling
För att hindra inklämning av nerven bör en stel handledsortos användas nattetid. Syftet med detta stöd är att öppna upp karpaltunneln maximalt genom att hålla handleden helt rak.

Tumartros

Symptom
Ett exempel på artros i handen är tumbasartros. Artros i tummens grundled kan uppkomma spontant eller efter en skada tidigare i livet. Vid rörelse och belastning gör det ont.

Ortopedteknisk behandling.
För att minska ledens rörelse och genom detta smärtan, kan en tumortos användas. Det finns många olika varianter av detta hjälpmedel, men syftet är detsamma. Det gäller bara att hitta den modell som passar din hand och ger det stöd som din tumme behöver.