Golfarmbåge

Symtom på golfarmbåge

Vid golfarmbåge, medial epikondylit, är muskelfästet inflammerat i höjd med armbågen. Symptomen visar sig som smärta strax nedanför armbågen när armen och handen utsätts för vissa rörelser. Skillnaden mellan tennis- och golfarmbåge är var inflammationen sitter. Vid tennisarmbåge är det yttre laterala muskelfästet inflammerat, medan vid golfarmbåge finns skadan på det inre mediala fästet, samma muskler som används för att vrida handleden in mot kroppen.  Eftersom problemet orsakas av överbelastning vid vanliga aktiviteter som exempelvis golfspel och målning och problemet ofta kommer smygande,  är det därför viktigt att reagera på kroppens varningssignaler. Symtomen är bland annat smärta, stelhet och svaghet vid specifika rörelser.

Behandling av golfarmbåge

Behandlingen varierar, i ett tidigt skede används läkemedel. Men vid kraftigare besvär är det nödvändigt att kombinera behandling med avlastning, läkemedel, stretchning och hjälpmedel. Stretchningen hjälper muskeln att öka dess flexibilitet och lindrar därför smärtan och ökar rörligheten.

De hjälpmedel som finns för att påskynda läkning av golfarmbåge är epikondylitstöd. Den hjälper muskeln att vara i ett läge där den inte smärtar, vilket lättar på belastningen i muskelfästet. Epikondylitstödet ställer man in med hjälp av kardborrband för att den ska passa alla. Det finns bra beskrivningar av hur hjälpmedlet ska sitta vid just golfarmbåge. Personalen i våra butiker eller kliniker kan hjälpa dig och visa hur den ska sitta.

Specifika produkter från TeamOlmed

TeamOlmed är Skandinaviens ledande ortopedtekniska serviceföretag och har flertalet produkter i butikwebbutik och klinik för behandling av golfarmbåge, både egenutvecklade standardprodukter och individuellt framtagna. Som standard använder vi bland annat Epitex fix och Form fit PRO armbåge. För andra individuellt utformade produkter är du välkommen att kontakta din närmaste TeamOlmed-enhet.

Våra kliniker & butiker Var har du ont? Webshop