Ont i foten & ont i fötterna | TeamOlmed

Ont i foten

Är du i behov av att ta av dig skorna vid varje tillfälle du kan eller känner du kanske helt tvärtom, att du skäms för att visa dina fötter barfota? Att lida av olika typer av fotproblem är väldigt vanligt och något som drabbar mängder av människor varje dag. Det finns flera orsaker till varför man kan ha ont i foten. Många problem kan uppstå på grund av den träningshets som råder just nu, men kan även handla om genetiska problem, fel typ av skor eller att man inte rår om sina fötter som man borde.

Problem med fötterna kan absolut uppstå i samband med träning, men kan även uppstå om man är alldeles för passiv. En stor och tung kroppsvikt kan lägga för mycket press på fötter och fotsulor, vilket i sin tur kan leda till ett flertal problem.

De vanligaste orsakerna till smärta i foten

Det finns många orsaker till att man kan ha problem med fötterna. De allra vanligaste anledningarna beror dock på hälsporre, smärta i hälsenan, Mortons sjukdom, hammartå, Hallux valgus eller artros. Hos oss på Teamolmed kan du få hjälp med alla typer av smärta i foten, både genom diagnoser, ortopedisk behandling och behandling med produkter och läkemedel.

Behandling av ont i foten

Att gå runt och ha ont i foten är naturligtvis aldrig roligt. Det är viktigt att man tar smärtan på allvar och får hjälp, istället för att låta det dras. Via oss kan du hitta ortopedtekniska kliniker som hjälper både vuxna och barn med diverse smärtor i fötterna och du hittar även våra butiker på ett flertal platser i landet. Här kan du bland annat hitta skor och olika typer av inlägg som du kan använda dig av. Vi rekommenderar att du kontaktar din närmaste butik eller klinik för personlig rådgivning.

Våra kliniker & butiker Var har du ont? Webshop

Hälsena

Smärta i hälsenan kallas ofta för hälseneinflammation och är ofta muskulärt och gör ont när du rör dig, men inte i viloläge. Smärta i hälsenan kan visa sig vara slemsäcksinflammation.

Läs mer

Framfot

Smärta i framfoten kan uppstå av flera orsaker. En nerv i foten kan ha klämts mellan två andra ben i framfoten under en längre tid, då uppstår sjukdomen Mortons syndrom.

 

Läs mer

Hammartå

Hammartå innebär att mellantårna är böjda och inte pekar rakt fram. Hammartå kan vara mycket smärtsamt då tårna är krökta och skapar ett tryck eller skav mot skon, som kan bilda förhårdnader och i värsta fall kan man få liktå.

Läs mer

Hälsporre

Hälsporre innebär att senan mellan hälen och tårna blir överbelastad, då kan det bildas en sporre på hälbenet. Hälsporre kan vara mycket smärtsamt, speciellt vid fysiska aktiviteter.

Läs mer

Hallux valgus

Hallux Valgus innebär att stortån är sned på foten och pekar inåt mot de andra tårna och inte rakt fram. Hallux Valgus uppstår av olika anledningar men är oftast genetiskt eller relaterade till reumatiska besvär.

Läs mer

Fotled

Att ha ont i fotleden kan vara mycket smärtsamt. Smärta i fotleden kan bero på stukning eller överansträngning av foten under träning eller belastning. Det är viktigt att ta hjälp mot smärtsamma fotleder för att förebygga sjukdomar som artrik, gick samt andra infektioner som kan uppstå i värsta fall.

Läs mer

Stortån

Smärta i stortån kan bero på flera orsaker, ofta beror det på en utveckling av artros i tån. Artros är en kronisk sjukdom som påverkar ledernas brosk och möjligheterna att kunna glida mot varandra och skapa rörlighet i lederna. Det är viktigt att behandla artros så fort symptom uppstår för att proaktivt minska besvären med behandling.

Läs mer

Med anledning av Covid-19

Läs mer