Ont i armen & armarna | TeamOlmed

Ont i armen

Det är vanligt att ha ont i kroppen ibland och att ha ont i armen är en av de vanligaste åkommorna, då vi använder våra armar varje dag. Armen är faktiskt den kroppsdel som vi använder mest. Vår kropp belastas dagligen vilket gör att blodcirkulationen är aktiv, det ser även till att musklerna stimuleras till att underhålla sig själva. Men ibland drabbas vi av överbelastning eller gör rörelser som kan skada oss i längden.

Läs mer

Golfarmbåge

Vid golfarmbåge, medial epikondylit, är ett muskelfäste inflammerat i höjd med armbågen. Symptom visar sig som smärta strax nedan armbågen när arm och hand utsätts för vissa rörelser.

Vid golfarmbåge är det inre mediala muskelfästet inflammerat. Problemet orsakas av en överbelastning vid exempelvis golfspel och  målning.

Läs mer

Tennisarmbåge

Vid tennisarmbåge, lateral epikondylit, är ett muskelfäste inflammerat i höjd med armbågen. Symptom visar sig som smärta strax nedan armbågen när arm/hand utsätts för vissa rörelser.

Vid tennisarmbåge är det yttre, laterala muskelfästet inflammerat, medan vid golfarmbåge finns skadan på det inre, mediala. Problemet orsakas av en överbelastning vid exempelvis tennis- och padel spel.

 

Läs mer