Ont i armen

Det är vanligt att ha ont i kroppen ibland och att ha ont i armen är en av de vanligaste åkommorna, då vi använder våra armar varje dag. Armen är faktiskt den kroppsdel som vi använder mest. Vår kropp belastas dagligen vilket gör att blodcirkulationen är aktiv, det ser även till att musklerna stimuleras till att underhålla sig själva. Men ibland drabbas vi av överbelastning eller gör rörelser som kan skada oss i längden.

Varför får man ont i armen?

Man kan få ont i armen av flera anledningar. Om du har ett fysiskt krävande arbete som gör att du belastar armen tungt. Personer med ett stillasittande arbete framför datorn kan få stora problem med värk i armen, genom ett vanligt problem som kallas ‘musarm’, som uppstår när man gör många små upprepade rörelser, som gör att vävnaden kläms i armen, som kan göra ont och kännas obehagligt.

Hjälpmedel mot ont i armen

Team Olmed erbjuder en produkt som kallas ortos. Det är ett hjälpmedel som har som syfte att stötta, avlasta eller spjälka upp en försvagad eller öm kroppsdel. Om man till exempel har symptom på tennisarmbåge kan man från TeamOlmed få hjälp med att hitta en ortos som passar armen, och som sätts som ett slags stödbandage över armbågen. Musklerna som är överbelastade får stöd och avlastning, och tid att vila.

Ett annat hjälpmedel som TeamOlmed säljer är en stel handledsortos, som bland annat kan användas vid så kallat karpaltunnelsyndrom. Detta syndrom gör att nerverna i handleden blir hopklämda, ofta nattetid. Detta medför att handen domnar bort, och man kan få känselbortfall. För att förhindra detta rekommenderar TeamOlmed en stel ortos, som sätts runt handleden. Denna ser till att handleden hålls stadigt i ett rakt, stabilt läge, och detta gör att nerverna inte kommer i kläm.

Artros

Artros är ett tillstånd där brosket i leden är slitet, och inte längre klarar av att minska friktionen på leden, eller fördela trycket. Detta medför i första hand till smärta vid bruk av leden, till exempel armbåge, men om brosket nöts ut ännu mera kan man få ont även vid vila. Team Olmed har flexibla ortoser som inte bara hjälper till att avlasta leden, men också kan stötta vid rörelse, och på vis minska smärtan.

Våra kliniker & butiker Var har du ont? Webshop

Golfarmbåge

Så kan du på ett effektivt sätt behandla din golfarmbåge. Här får du information om vad golfarmbåge är samt tips och råd om hur du på ett effektivt sätt kan behandla din golfarmbåge.

Läs mer

Tennisarmbåge

Tennisarmbåge är en muskelskada på armbågen som kan uppstå när du arbetat för hårt och ansträngt muskelfästena vid din armbåge.

Läs mer