Ont i ryggen | Symptom & behandling | TeamOlmed

Ont i ryggen

Att ha värk och smärta i ryggen är inget som höjer livskvaliteten. Många människor lever dagligen med onödig smärta i ryggen och då är TeamOlmeds produkter och tjänster till för att hjälpa och lindra. Våra duktiga medarbetare tar hand om dig som kund, du är inte ensam och vi följer dig hela vägen till ett liv utan värk och smärta.

Ryggskott kan ge ont i ryggen

Det många tänker på när man nämner smärta och värk i ryggen är det klassiska ryggskottet. Ett ryggskott kan komma akut eller mer smygande och ofta med en smärta som strålar nedåt benen och gör muskler omkring det värkande området spända. Då finns det många olika varianter av korsetter för att lindra värken och att det läker fortare och mer behagligt.

Vi kan hjälpa dig med ryggeproblem

TeamOlmed har specialiserat sig på att hjälpa vid olika behov som kan uppstå hos både barn och vuxna när det gäller allt från stolar och sitsar. Här finns hela lösningar av sitsar eller uppdelat i separata delar som exempelvis ryggdynor och lösa sitsar. Man kan då kombinera ihop precis det som behövs för individens uppkomna behov.

Alla hjälpmedel som finns att tillgå hos TeamOlmed är noga utformat och anpassat helt efter människors olika kroppar.

Textil -och mjuka korsetter sys av TeamOlmeds sömmerskor och sytekniker efter noga genomgången analys av kundens behov.

TeamOlmeds produkter har som största ambition att hjälpa människor till att öka och bibehålla sin livskvalitet oavsett hinder, sjukdom eller andra åkommor, och bidra till ett mer aktivt rörligt liv.

Våra kliniker & butiker Var har du ont? Webshop

Kotkompression

Symptom
Vid kotkompression har en eller flera av dina kotor i ryggraden pressats ihop. Det är oftast äldre som drabbas och i de flesta fall är den bakomliggande orsaken benskörhet, Osteoporos.

Ortopedteknisk behandling
Förutom ökad fysisk aktivitet och behandling mot benskörhet kan man också använda en korsett. Syftet med en korsett är att få en optimal ställning på ryggen och minska smärtan.

Ryggskott

Symptom
Ett ryggskott, akut lumbago, kännetecknas av kraftig smärta som kommer plötsligt – smärtan sitter i ländryggen och i vissa fall kan den stråla ner i benet. Vid ryggsmärta kan omkringliggande muskler bli spända. Detta medför att man känner sig spänd, -smärtan blir värre.

Ortopedteknisk behandling
För att förebygga problemen är det viktigt att träna musklerna som ger bålstabilitet samt att vara allmänt aktiv. Genom att använda en korsett som stabiliserar, ges möjligheten för ryggens muskler att slappna av och bidra till ett snabbare tillfrisknade. En korsett kan också öka dina möjligheter att kunna träna så att du så snabbt som möjligt ska läka.