Ont i ryggen

Att ha värk och smärta i ryggen är inget som höjer livskvaliteten. Många människor lever dagligen med onödig smärta i ryggen och då är TeamOlmeds produkter och tjänster till för att hjälpa och lindra. Våra duktiga medarbetare tar hand om dig som kund, du är inte ensam och vi följer dig hela vägen till ett liv utan värk och smärta.

Ryggskott kan ge ont i ryggen

Det många tänker på när man nämner smärta och värk i ryggen är det klassiska ryggskottet. Ett ryggskott kan komma akut eller mer smygande och ofta med en smärta som strålar nedåt benen och gör muskler omkring det värkande området spända. Då finns det många olika varianter av korsetter för att lindra värken och att det läker fortare och mer behagligt.

Vi kan hjälpa dig med ryggproblem

TeamOlmed har specialiserat sig på att hjälpa vid olika behov som kan uppstå hos både barn och vuxna när det gäller allt från stolar och sitsar. Här finns hela lösningar av sitsar eller uppdelat i separata delar som exempelvis ryggdynor och lösa sitsar. Man kan då kombinera ihop precis det som behövs för individens uppkomna behov.

Alla hjälpmedel som finns att tillgå hos TeamOlmed är noga utformat och anpassat helt efter människors olika kroppar.

Textil -och mjuka korsetter sys av TeamOlmeds sömmerskor och sytekniker efter noga genomgången analys av kundens behov.

TeamOlmeds produkter har som största ambition att hjälpa människor till att öka och bibehålla sin livskvalitet oavsett hinder, sjukdom eller andra åkommor, och bidra till ett mer aktivt rörligt liv.

Våra kliniker & butiker Var har du ont? Webshop

Kotkompression

Vid kotkompression har en eller flera av dina kotor i ryggraden blivit sammanpressade. De som drabbas är oftast äldre personer och i de flesta fall är den bakomliggande orsaken benskörhet, osteoporos. Har du inte benskörhet kan en kotkompression bero på att du har varit med om en olycka.

Ryggskott

Det mest framträdande kännetecknet på ryggskott är kraftig smärta som kommer plötsligt – smärtan sitter i ländryggen och i vissa fall kan den stråla ner i benet. Som ett resultat kan ryggsmärtan leda till att omkringliggande muskler bli spända och därmed påverkas rörelseförmågan.