Ont i bäckenet

Att ha ont i bäckenbenet är relativt vanligt, men kan orsaka ett extremt besvär och värk för alla som drabbas av det. Bäckenbenet är den nedersta delen i bäckenet och det är ett område som kan orsaka mycket smärta eftersom det är en komplicerad struktur. För dem som har drabbats av besvär kan smärtan vara i olika grader, allt ifrån att man har en mildare värk till att inte kunna röra sig. Orsaker till att man blir drabbad kan vara många. Det finns flera grupper som är inom en högre riskzon, som exempelvis äldre och gravida, men alla kan drabbas. 

Förebygg smärtan

Medan man kan försöka att stärka sin kropp genom diet och motion för att förebygga besvär, finns det inga garantier för att man kan undkomma problem helt och hållet. Det handlar helt enkelt bara om ren tur.

Är man en av dem som blivit drabbade av att få ont i bäckenet finns det alltid något man kan prova, oavsett om det är för att lätta symptomen eller fixa orsaken till problemet. Efter att man fastställt vad det är smärtan beror på kan man bekräfta vad som behöver göras. Hos Team Olmed finns det flera tjänster och produkter att tillgå för att förbättra livskvaliteten. 

Ortos kan hjälpa mot smärta i bäckenet

De erbjuder hjälp utifrån vad som orsakar smärtan och ger den behandling som hjälper vid varje individuellt problem. Exempelvis är en produkt som är mycket populär vid bäckensmärta en ortos. Det är ett sorts bälte som spänns över bäckenbenet för att kunna skapa en stabilitet i kroppen. Detta i sin tur gör att smärtan minskas tack vare det lättade trycket på det onda området och kommer leda till en bättre och snabbare läkning. Det finns ett flertal olika modeller att välja mellan för att passa till varje enskild person och dennas behov. Hos Team Olmed finns alltid hjälp att få och allt för att nå en bättre tillvaro och kunna känna sig hel igen.

Våra kliniker & butiker Var har du ont? Webshop

Foglossning

Foglossning sker när bäckenet flyttar sig för att göra plats för bebisen. Läs om symptom och behandling och hur du med hjälp av enkla hjälpmedel och behandlingar kan lindra din smärta.

Läs mer

 

 

Bråck

Bråck är vanligt förekommande och inte en livshotande åkomma, bråck kan ge besvär i form av både akut och långvarig problematisk smärta. Vi hjälper dig!

Läs mer