Ganglion

Symptom för Ganglion

Ganglion, även kallad senknuta, är en lokal och fast knuta som ofta inte är större än 10 mm. De uppkommer oftast utan förvarning och alltid i nära anslutning till en led, ofta på fotens eller handens ovansida. Knutan består av ledvätska som har sipprat ut från en specifik led, ofta i samband med överansträngning eller konstant tryck. Detta kan ge besvär i form av skav och ömt tryck i skor. I vissa fall, när knutan sitter på händerna kan den påverka rörligheten.

Behandling av Ganglion

Eftersom ganglion oftast försvinner av sig själv och sällan behöver dräneras eller opereras bort så är det viktigt att minska på tryck och skav. Däremot kan anpassade skor minska trycket mot knutan, vilket också minskar symptombilden. För att minska tryck och skav mot fotryggen finns plösar med olika vadderingar samt anpassad snörning av skon.

Specialiserade produkter från TeamOlmed

TeamOlmed är Skandinaviens ledande ortopedtekniska serviceföretag och har flertalet produkter i butik, webbutik och klinik för skydd vid ganglion, både egenutvecklade standardprodukter och individuellt framtagna. För standard använder vi bland annat anpassade skor. Behöver du individuellt utformade skoinlägg kan du boka en tid via webbokningen. Vid beställning eller frågor kring individuellt utformade produkter är du välkommen att kontakta din närmaste TeamOlmed-enhet.

 

Våra kliniker & butiker Var har du ont? Webshop