Information till studenter

Hej student!

Är du intresserad av att utvecklas och växa tillsammans med oss på TeamOlmed? Kul! Det finns flera olika vägar för dig att börja din karriär hos oss, både under studietiden och efter examen.

Som ett av Sveriges största ortopedtekniska företag med verksamhet på ett 20-tal platser och med över 350 anställda kan vi på TeamOlmed erbjuda dig goda karriärmöjligheter. En omväxlande arbetsplats där patienten alltid är i centrum. Vi är en värderingsstyrd verksamhet som består av ett engagerat och glatt gäng medarbetare, där vi alla jobbar mot samma mål – att hjälpa människor till ett rörligare liv. Det som gör oss annorlunda är att vi använder oss till stor del av digitala arbetssätt i vårt kliniska arbete och vi erbjuder kontinuerlig utbildning och personlig utveckling för våra medarbetare. Exempelvis erbjuder vi gedigna utvecklingsprogram för dig som vill arbeta inom den ortopedtekniska branschen, läs mer om utvecklingsprogrammet här.

Information till studenter

Vi får många förfrågningar från studenter som vill arbeta deltid eller under lov. En deltidstjänst i någon av våra verksamheter är en fantastisk möjlighet att börja din karriär hos TeamOlmed och att lära känna oss som företag. Under ”Jobba hos oss” hittar du alla lediga tjänster, där kan du även göra en generell intresseanmälan.

Praktik under dina studier

I mån av tid och resurser kan vi erbjuda dig praktikplats på våra samtliga verksamheter runtom i Sverige. För dig som studerar till Ortopedingenjör eller Ortopedtekniker på Hälsohögskolan Jönköping samordnas praktikplatserna via skolan, därmed ber vi dig att kontakta dem för mer information. För dig som studerar övriga program på andra skolor går det bra att skicka in en generell intresseanmälan för praktikplats, vilket du gör under ”Jobba hos oss”.

Nyutexaminerad och letar efter ditt första jobb?

När du har avslutat dina studier kan TeamOlmed erbjuda flera intressanta tjänster inom olika områden av vår verksamhet. Vi söker alltid efter talanger som vill arbeta inom den ortopedtekniska branschen. Under ”Jobba hos oss” hittar du alla våra lediga tjänster, där kan du även skicka in en generell intresseanmälan.

Karriärdagar Hälsohögskolan

Vi på TeamOlmed brukar delta på Karriärdagen på Hälsohögskolan Jönköping – kom gärna förbi vår monter så berättar vi mer om vår verksamhet och hur det är att arbeta hos oss!

Vid frågor vänligen kontakta rekrytering på Össurs HR-avdelning recruitment@ossur.com

Barn & ungdom

 

I TeamOlmeds verksamhet träffar vi många barn och ungdomar av olika anledningar. En del kommer till oss med funktionsvariationer som har upptäckts redan vid födseln. De barnen får då en tidig kontakt med oss på ortopedtekniska. Exempel på detta kan vara höftledsluxation, Downs syndrom eller PEVA (även så kallad klumpfot). Andra diagnoser upptäcks lite senare, ofta hos BVC. Cerebral pares och Duchennes muskeldystrofi är två exempel på detta.

Vissa barn kan behöva återkommande hjälp från ortopedteknisk verksamhet medan andra endast behöver hjälp vid ett tillfälle. Det kan gälla barn och ungdomar som efter en operation eller annan tillfällig skada behöver ett hjälpmedel. 

Den växande kroppen hos barn och ungdomar kan ge upphov till diverse olika besvär. Vissa besvär som uppstår i samband med detta kan vara Severs (hälsmärta) eller benlängdsskillnad. Scolios är en diagnos som ofta följs upp hos skolsköterskan hos den växande individen. 

När barn och ungdomar kommer till oss görs en bedömning om vad för typ av hjälpmedel som barnet kan vara hjälpt av. Det kan vara allt från enklare hjälpmedel som inlägg, prefabricerade ortoser och skor till lite mer avancerade hjälpmedel såsom individuellt tillverkade fotskenor, arm- och benproteser eller korsetter. Hos den växande individen krävs täta kontroller för att se till att hjälpmedlet fortfarande passar samt kan utföra den funktion som är önskvärd. Exakt hur täta kontrollerna är beror på vilken typ av hjälpmedel som är föreskrivet.

 

Vanliga diagnoser hos barn och ungdomar

Plattfot - Pes Plano Valgus Severs Skada - Apofysit Os Tibiale Externum

Diabetes

Diabetes är idag en sjukdom som många människor lever med, i stort sett utan större problematik i vardagen. Dock kan fötterna bli svullna i olika perioder. TeamOlmed erbjuder specialutformade skor som förebygger diabetesfot, och avlastar foten vid svullnad och skada. Vi hjälper dig till ett rörligare liv!

Läs mer

Reumatism

Reumatism är en kronisk inflammation i en eller flera av kroppens leder. Smärta och stelhet hör till sjukdomen. Symptomen är ofta värst på morgonen, eller vid långa stunder av stillasittande. TeamOlmed erbjuder sulor och inlägg till skor som gör att smärtan vid reumatism kan minskas.

Läs mer

Stroke

Om man får en stroke kan man ofta tappa kontrollen över en eller flera kroppsdelar. Vi har ortoser för fötter, händer och andra kroppsdelar som hjälper dig.

Läs mer

Cerebral Pares (CP)

Ett av de rörelsehinder som vi på TeamOlmed arbetar med är Cerebral Pares, som oftast förkortas CP. Vi erbjuder många användbara hjälpmedel för CP-skador.

Läs mer

Artros

I dag är artros den vanligaste ledsjukdomen i världen. Smärta, stelhet och minskad rörlighet hör till dem vanligaste symtomen för artros.

Läs mer

Amputation

TeamOlmed är specialister på att hjälpa dig som har genomgått aputation. Benamputation och lårbensamputation är en av de vanligaste formerna av amputation.

Läs mer