Tennisarmbåge | Symptom & behandling | TeamOlmed

Tennisarmbåge

Tennisarmbåge är en skada som kan uppstå när du har arbetat med händerna för mycket. Vid skadan betyder det att du har skadat muskelfästena som sitter vid din armbåge och sträcker sig mot handleden och fingrarna.

Symtom på tennisarmbåge

Besvären kan börja dyka upp när du utfört en aktivitet med ensidiga, upprepade rörelser som du inte är riktigt van vid.

Det här är några av de vanligaste symtomen som kan uppstå. Skulle du oroa dig för att ha fått tennisarmbåge finns det ett antal saker att göra för att behandla skadan.

De symtom som kan uppstå är:

Behandling av tennisarmbåge

Det finns flera behandlingar du kan välja mellan ifall du råkat ut för tennisarmbåge. Du kan börja med att försöka undvika upprepande rörelser. Sedan kan fysioterapi hjälpa eller så kan du använda dig av en ortos, vilket också kan kallas för epikondylitspänne. Hos TeamOlmeds webbshop finns det att köpa en armbågsortos i flera storlekar som hjälper dig att avlasta smärtorna i muskelfästet i din armbåge. Skulle besvären inte blivit bättre, gått över efter ett par veckor eller om du känner dig osäker på hur allvarlig din skada är rekommenderas det att du bokar in ett möte med en läkare eller en specialist. De kan sedan hjälpa dig att hitta en behandling som passar dig och din skada bäst. Har du väldigt ont kan du behandla skadan tillfälligt med en ispåse tills du får hjälp av läkare.

Hjälpen kan bestå av att man minskar rörelserna i handleden eller att man använder ett epicondylit bandage som avlastar muskelfästet.

Våra kliniker & butiker Var har du ont? Webshop

 

Med anledning av Covid-19

Läs mer