Information inför ditt bokade besök hos TeamOlmed Uppsala

Förberedelser

Om du har fått en tid som inte passar, kontakta oss så hjälper vi dig med en ny tid. Återbud lämnas via e-post: info.uppsala@teamolmed.se eller på telefon (svarare dygnet runt) 018-56 70 50 så snabbt som möjligt.

Kom i god tid till besöket. För att kunna ge dig största möjliga hjälp är vi tacksamma om du vid besöket är tydlig med hur du vill använda ditt hjälpmedel och om det är någon funktion som är speciellt viktig. Detta för att vi lättare ska kunna välja den variant på ortopedtekniskt hjälpmedel som är bäst lämpad för just dig.

Hitta hit

Vi finns i Kaptenshuset i Uppsala Science Park, precis i hörnet
Sjukhusvägen och Dag Hammarskjölds väg. Du går in från södra gaveln.

Adress:
Uppsala Science Park
Dag Hammarskjölds väg 12C
751 83 Uppsala

Karta:
Klicka  här för att se en karta

Parkering:
Fri parkering i mån av plats (anmäl reg nr i kassan).

Om du kommer med buss:
Ett flertal busslinjer stannar vid hållplats Akademiska södra.

Öppettider:
Klicka här för att se våra öppettider

Kostnader och regelverk

Uteblir du från bokat besök kan du debiteras en avgift på 400kr.

Vi är en kontantfri butik och klinik. Hos oss kan du betala med kort eller swish.

Om du har en beställning på ortopedtekniskt hjälpmedel är egenavgiften 340 kr per styck och 510 kr per par och vid tre eller fler hjälpmedel 680 kr. För skor är egenavgiften 900 kr/par för vuxna och 340 kr/par för barn under 18 år. Kostnaden varierar enligt Region Stockholms riktlinjer, bedömningen görs av handläggare på den ortopedtekniska kliniken. Det innebär att det kan handla om egenansvar och hjälpmedlet bekostas då av dig och betalas vid beställningstillfället av ditt hjälpmedel.

För ortopediska skor tar Region Stockholm alltid ut en egenavgift om 1000 kr per par. För barn under 18 år är egenavgiften 500 kr per par. För inlägg/fotbäddar är egenavgiften 600kr per par för alla över 18 år. Textila handortoser med stabiliserande skena är egenansvar för vuxna över 18 år och bekostas då av patienten.

För ytterligare information om kostnader och regler, läs mer på https://vardgivarguiden.se/kunskapsstod/hjalpmedelsguiden/

Efter ditt besök

Kvarstår frågor om ditt hjälpmedel eller om det inte känns bra efter en tids användning är du alltid välkommen att höra av dig via telefon eller mail.