Uttrampad hälkudde - TeamOlmed

Uttrampad hälkudde

Symptom på uttrampad hälkudde

Uttrampad hälkudde är en relativt vanlig diagnos men omfattningen varierar. Hälkudden är en av de viktiga stötdämparna vid gång. Dess funktion är viktigast vid isättningen av häl och vid stående. Att hälkudden blir uttrampad beror på att bindväven mellan fettvävnaden under hälen är skadad, antingen genom trauma eller förslitning.

Vid trauma, alltså kraftigt slag mot hälen, uppstår en blödning och svullnad som ger smärta. Som ett resultat blir hälen väldigt öm för belastning i lokalt område. Sedan svullnaden lagt sig kan en  bedömning göras om hur omfattande skadan är. En förvärvad uttrampad hälkudde sker i samband med stor belastning mot hälen på hårt underlag under lång tid. Detta är vanligast hos äldre personer. Dock är en tydlig indikation på denna diagnos att hälsmärtan försvinner direkt när du använder ett hjälpmedel. Och kommer tillbaka när du inte använder det.

.

Specifika produkter från TeamOlmed

TeamOlmed är Skandinaviens ledande ortopedtekniska serviceföretag och har flertalet produkter i butik, webbutik och klinik för behandling av uttrampad hälkudde. Vi har både egenutvecklade standardprodukter och individuellt framtagna. De standardprodukter vi använder är bland annat vår storsäljare Softwalk skoinlägg, hälsporreinlägg, HD Heel cup, Erimed perfeet heelpad och anpassade skor. Behöver du individuellt utformade skoinlägg bokar du en tid via webbokningen. För andra individuellt utformade produkter är du välkommen att kontakta din närmaste TeamOlmed-enhet.

Våra kliniker

 

Med anledning av Covid-19

Läs mer