diabetesskor.jpg

Skor för reumatiker

I ett tidigt skede av sjukdomen fungerar väl uppbyggda standardskor, exempelvis löparskor eller stötdämpande promenadskor. För att fördela belastningen över hela foten kan även individuellt tillverkade inläggssulor med fördel användas. Dessa kan även underlätta vid exempelvis ömmande senknutor, och förhårdnader.

I ett senare skede krävs ofta skor med stel sula. Syftet är att minimera tåledernas rörelse, och på sätt minska smärtan. Antingen kan vi lägga in en tunn stel inläggssula av kolfiber i skon eller också förstyvar vi skons sulkonstruktion.

För inomhusbruk kan vi tillverka sandaler med botten gjord efter en avgjutning av din fot (RA-toffel). Syftet med denna innesko är att fördela trycket över hela foten, avlasta drabbade leder samt minimera rörelsen i fotens leder.

Kontakta oss för hjälp med inlägg, skor eller sandaler.

ra fot.jpg

Allmänt om reumatism

Vid reumatism uppkommer inflammationer i ett antal av kroppens leder, synnerhet i ledhinnan (synovialis). Dessa inflammationer går tillfälligt tillbaka, för att på nytt öka i intensitet. Orsaken till sjukdomen är oklar, men kvinnor drabbas oftare än män. Symptomen är smärta och svullnad över drabbade leder. En stelhet kan upplevas, framför allt på morgonen.